Bestill
brosjyre
×

Kjøkkeninspirasjon

kjøkkeninspirasjon

Se flere av våre shaker-kjøkken og 1920-tallskjøkken! Her er bilder fra noen kundekjøkken og bilder fra vårt showroom i Malmö. Se, bli inspirert og nyt!
For flere flotte bilder, ikke glem å følge oss på Instagram
@skandinaviskashakerkok

Økolandsbyen utenfor Malmö

Utenfor Malmö i Oxie i en idyllisk øko-landsby finner vi dette fine, grønne shaker-kjøkkenet i vår grunnfarge Antikgrön”. Kjøkkenet er fotografert på en sommerdag og de har mange flotte vinduer, så fargen oppleves som veldig lys på disse bildene. De har laget en spesiell løsning når det gjelder kjøkkenøya deres, på baksiden er det to skuffer – perfekt for å tegne pads og blyanter til barna sine, slik at de kan sitte der og tegne mens foreldrene lager mat. Benkeplaten er laget av grønn granitt “Verde Maritaca” fra Italia (fra selskapet Onestone). Servantene kommer fra Franke og mikserne fra Nivito. Håndtak og kroker kommer fra Byggfabriken.

Shakerkjøkken

Antikgrön (antikkgrønn – men fargen ser mye lysere ut på disse bildene på grunn av det sterke sommerlyset dagen for fotograferingen)

1920-tallskjøkken i Showroom

Det siste tilskuddet til utstillingslokalet vårt består av vårt nye kjøkken fra 1920-tallet. Porselen hunn og mikser kommer fra Franke Sverige.

Fargen er vår grunnfarge “Sommarsand”.

Benkeplate kommer fra House Of Design og er av Carraramarmor

Jönköpings Tändsticksfabrik

I Jönköpings fyrstikkfabrikk har Katrin Bååth sitt studio der dette fine shaker-kjøkkenet er på plass. Katrin er en av våre forhandlere, så hvis du har veiene forbi, er det bra å bestille et besøk for å se kjøkkenet.

Gulvet kommer fra Östersjösten, apparater fra Bertazzoni og beslag er fra Buster & Punch. Kjøkkenet er malt i vår grunnfargen “Sommarsand”. Marmorplaten og vasken kommer fra House of Design.

För mer inspiration, besök: katrinbaath.se 

Foto: Dayfotografi 

Allmänna Vägen

I Göteborg hittar vi detta korridorsformade shakerkök. Kylskåpet, diskmaskinen och ugnen är integrerade. Några av lådorna har bestickinsatser med rundade avdelare. 
Köket är målat i en av våra baskulörer, Dimgrå.
Bänkskivan är av Ek och har även en rostfri del kring vasken.
Vill du veta mer om hur gick det till när detta kök planerades? Läs mer här: SEKELSKIFTESKÖK I MAJORNA

Midsommarkransen

På Midsommarkransen i Stockholm finns denna härliga lägenhet med fint ljusinsläpp. Shakerköket består bland annat av en köpmansdisk som gränsar mot vardagsrummet, vilket blir en fin och praktiskt rumsavdelare som tillför en arbetsyta där du kan arbeta och samtidigt ha överblick över rummet. Bestickinsatser av massiv furu. Alla insidor är behandlade med linolja.
Hyllorna har kunden fixat själva och kommer från Norrgavel. Även bänkskivan har kunden köpt separat och kommer från IKEA (Oxsten). Blandaren kommer från Tapwell.
Kulören är Vintervit.

BAGARMOSSEN

Hemma hos “BLOGGA I BAGIS” finns detta mörkgröna shakerkök i vinkel med köksö.
Bänkskiva i terazzo från HOUSE OF DESIGN.
Om du vill se mer från köket så finns ett blogginlägg hos Blogga i Bagis, läs här: “Nu är köket klart!”.

Showroom 1

Vårt första utställningskök i vår lokal på Fersens väg i Malmö. 
Shakerköket består av sju moduler, och en fristående gasspis från Bertazzoni. I lådorna finns insatser för knivar och kryddor. I skafferiskåpen finns utdragslådor (med sinkade hörn).

Färgen är vår Dimgrå. Och bänkskivan är i kalksten från Östersjösten

LYNGBY

I skånska Lyngby finns detta stora shakerkök med köpmansdisk.
Färg: Vintermossa
Bänkskiva i ek, rostfritt och sten. Köpmansdisken blir en fin avgränsare mot matgruppen men även som praktisk förvaring.

Showroom 2

U-format shakerkök, med köpmansdisk som köksö. Målat i Antikgrön kulör. Integrerad diskmaskin.
Rostfri diskbänk, 20 mm, och blandare från Franke. Beslag från Beslag Design.
Ekbänkskivor med fullängdslameller, behandlade med linolja.
Handtag i mässing, samt träknoppar i ek på köpmansdisken.

Klintens Väg

I ett 20-talshus på Kungsladugård i Göteborg bor Liselotte och Johan. Huset är renoverat i tidstypisk stil, där ett shakerkök passar perfekt. Läs mer om deras kök HÄR.

Showroom 3

Shakerkök i form av ett pentry, 120 cm brett, bestående av ett vaskskåp och ett skåp för inbyggnadskyl. Öppen hylla, 80 cm, på väggen.
Bänkskiva i carraramarmor.
Blandare och diskho från Franke.
Kulören är Skymningsblå.

UNDERSTENSHÖJDENS EKOBY / STOCKHOLM

Johanna och Mattias bor i understenshöjdens ekoby utanför Stockholm, och där finns detta stora vinkelkök. Målat i kulören Vintermossa och med rostfri bänkskiva samt skivor i massiv ek. Överskåpen har dubbla luckor och går hela vägen upp till taket. I bänkskåpen finns utdragslådor och hörnskåpsutdrag.
Läs historien om deras kök här: “Hållbart shakerkök i Ekobyn“.

S:t Knut

I en 20-talsfastighet på S:t Knut i Malmö bor NILS OCH SOFIA. Köket är enkelt och sparsmakat: Integrerat kyl- och frysskåp samt diskmaskin, och på väggarna en mix av öppna hyllor och väggskåp.
Bänkskivor av massiv ek, samt rostfri diskbänk.
Kulören är “Antikgrön” (OBS! Färgen upplevs mörkare i verkligheten än på bilderna).
Och som pricken över i:et: Vackra handtag av mässing.

Håkanstorp

I ett egnahemsområde i Malmö finns detta minimalistiska kök. Här bor PÄR med familj, som valde en vacker blågrå kulör.
Istället för väggskåp har de valt öppna hyllor, och för att ändå ha bra förvaring så har de en stor skänk, bestående av sex skåp med en marmorskiva emellan.

Swedenborgsgatan

På Södermalm i Stockholm finns denna sekelskifteslägenhet. Köket är litet och enkelt – bara fem skåp. Bestickinsatser av massiv furu. Alla insidor är behandlade med linolja. Hyllorna och fläktkåpan har kunden fixat själva. 
Bänkskivan är av travertin. 
Vill du veta mer om hur köket kom till, och om människorna som bor där? LÄS HÄR.

- Behöver ni pressbilder?

Maila GINA@SKANDINAVISKASHAKERKOK.SE och meddela vad du behöver så skickar vi högupplösta bilder.

Mer inspiration?