fbpx
Bestill
brosjyre
×

Holdbart Shakerkjøkken i Økobyen

Holdbart Shakerkjøkken i Økobyen

“Miljøtanke som gjennomsyrer hele boenheten” – Det er tanken med ØKOBYEN i Björkhagen i Stockholm. Dit flyttet Johanna Ahnquist og Mattias Ahnquist Aho med sine to barn, hund og katt i september 2018.

Økobyen stod ferdig 1995 og er bygget i den økologiske tankegangen fra den tiden.

 

– Vi ble veldig glade når muligheten for å flytte til økobyen åpenbarte seg, forteller Johanna.

 

Det er et vakkert rekkehus på 110 kvadradmeter som på tross av byggalder 1995 snarere minner om et årsskiftehus med høyt tak og sprossevinduer.

 

Familien bestemte seg for å bytte ut det gamle kjøkkenet som kjentes lite og slitt.

“DET MÅ PASSE INN STILMESSIG.”

– Det nye kjøkkenet måtte stemme med den holdbare tanken her i økobyen. Og det måtte passe inn stilmessig. Når vi møtte på SKANDINAVISKA SHAKERKJØKKEN i en innredningsbutikk kjente vi at det passet perfekt. De oppfylte alle våre ønsker og holdbarhet og utseende.

Lysegrønn linoljefarge

Det L-formede Shakerkjøkkenet som i dag tar plass i familiens hus er lysegrønt (fargen heter vintermåse), med trehåndtak i samme farge. På veggene har de valgt en varm mørkegrå farge som kontrast mot det lyse kjøkkenet.

 

Utenom to overskap finnes det meste av oppbevaring i bankskapene. På de ligger det en benkplate av massiv eik med hevet kant på baksiden.

 

Vasken er plassert fremfor et av kjøkkents to vinduer med utsikt over naturreservatet. Et avslappende sted å gjøre oppvasken.

“… INGEN SYNTETISKE FARGER ER LOV Å BRUKE …”

– Det vanskeligste valget i kjøkkenprosessen var å velge farge. forteller Mattias. Det kjentes litt usikkert på dataskjermen men ble løst gjennom at vi fik tilsendt fargeprøver.

 

At kjøkkenet er malt med akkurat linoljefarge er viktig og miljøvennlige farger er gjennomgående i huset. Velforeningen har siden starten bestemt at ingen plastfarger får brukes ettersom byggene skal få puste fritt.

Design kjøkkenet på nettsiden

Johanna og Mattias begynte selv å tegne opp sitt nye kjøkken i TEGNEPROGRAMMET og fikk siden forbedringsforlag både fra Adam på Skandinaviske Shakerkjøkken og noen naboer som er arkitekter.

“VI FIKK TIL OG MED SPESIALBYGGET EN VEGG TIL OVERSKAPENE.”

– Det var verdifullt å få tips og råd fra andre om hvordan man bør tenke i planlegging av kjøkkenet sier Mattias. Vi har under hele kjøpsprosessen hatt en bra dialog med Skandinaviske Shakerkjøkken som kjentes trygt. Det fantes til og med mulighet for oss å bestille på mål for å tilpasse overskapene til takhøyden vår.


– Følelsen av å ha et kjøkken i massivt tre er der man også ser det rene treet når man åpner skapdørene liker vi svært godt, fyller Johanna på med. Kjøkkenet føles solid og genuint og passer perfekt med resten av huset. Det er stedet vi virkelig nyter å bruke tiden vår!.

__

Se flere bilder på kjøkkenet HER.