fbpx
Bestill
brosjyre
×

1920-tallskjøkken

1920-TALLSKJØKKEN

Kjøkken med inspirasjon fra århundreskiftet

I tillegg til shaker-kjøkken har vi 1920-tallskjøkken. Noen kunder etterspør kjøkken til hjemmene sine fra århundreskiftet og tiårene etter det som 1910- og 1920-tallet. Tiden da «steinbyene» oppsto i Sverige. Så hvordan ser et kjøkken fra århundreskiftet eller et kjøkken fra 1920-tallet ut? Rundt århundreskiftet fantes det egentlig ikke noen typiske kjøkkenmøbler. De mer bemidlede hadde kanskje en porselensplate, en AGA-komfyr og et stort skap for tallerkener mm. Skap ble fortsatt bygget i heltre og malt med linoljemaling. Rundt 1920-tallet begynte de å bruke mer moderne materialer som kryssfiner, som ga stabilitet til dørene. Så begynte man også med rustfrie vasker. Skapene var fortsatt malt med linoljemaling.

Lurer du på hvordan du skal innrede kjøkkenet fra århundreskiftet eller kjøkkenet fra 1920-tallet?

For deg som leter etter et gammeldags, landligt trekjøkken. Da er da er våre 1920-tallskjøkken noe for deg.

 

KLASSISK. VAKKERT. UTSMYKKET.

Vi elsker den rene stramheten til shaker-skapene og har tatt utgangspunkt i dette når vi lager vårt 1920-tallskjøkken. Vi har latt oss påvirke av kjøkken fra århundreskiftet og 1920-tallet og har derfor lagt til litt mer form og dekorasjon. På de synlige sidene har vi flotte speil. I motsetning til shaker-kjøkkenet, har selv de større skuffene speil som matcher sidepanelene og dørene.
Vi synes disse kjøkkenene passer perfekt i hjem fra århundreskiftet og frem til 1920-tallet.

1920-tallsdøren

1920-talls kjøkkenluke består av fem deler: Fire deler til rammen og et «speil» i midten.

Luken er profilert – kantene har en konkav profil. Profilen er den samme som en gammeldags himlingslist, en såkalt perforert list. Gesimsen som følger med dette kjøkkenet har samme form.

Kjøkkendørene er bygget i massiv ask, med speil i bjørkkryssfiner og er håndmalt med linoljemaling. Derfor er det mulig å ane vakre penselstrøk som sladrer om det gode håndverket som ligger bak.

1920-tallssokkeln

I motsetning til våre Shaker-kjøkken, har 1920-tallskjøkkenene en innvendig sokkel. Ønsker du i stedet en utvendig sokkel kan du velge, som noen av kjøkkenene du kan se på bildet på denne siden.

LINOLJEMALNING

Vi maler kjøkkenene våre for hånd med linoljemaling. Linoljemalingen vi bruker har en halvblank overflate som er lett å holde ren. Vi bruker linoljemaling, produsert av SELDER & CO.

Linoljemaling er følsom for grunnstoffer. Derfor bør rengjøringsmidler med pH over 7 unngås (for eksempel bør såpe unngås). Syrer er OK, men ikke basiske/alkaliske stoffer da de løser opp linoljen.

Fargen er relativt blank når den er nymalt, og matt deretter ned de første månedene.

For våre 1920-tallskjøkken anbefaler vi en av våre lysere farger. Sommarsand (Sommersand), Vintervit (Vinterhvit), Dimgrå (Tåkegrå), Silkesgrön (Silkegrønn) eller Vintermossa (Vintermose). Du kan se våre grunnfarger nedenfor.

For en liten tilleggskostnad (for transport og håndtering) kan du velge din egen farge.

Kvistfri ASK OG FURU

Vi bygger våre kjøkken i massivtre. Vi bruker massiv ask i fronter og dører, og kvistfri furu i karmene. Det er et makeløst vakkert materiale som varer i generasjoner.
Massivtre er en god del regnet over levetiden, både for deg og miljøet. Så ønsker du et ekte trekjøkken, har vi kjøkkenet for deg.

Munnblåst glass gir kjøkkenet liv

I vårt showroom har vi satt inn resirkulert håndblåst glass i skoddene. Det gir vakkert liv til tingene i skapet. Det går fint å bestille skap med trespeil, moderne glass eller «tomme» skap uten glass dersom du i tillegg har tilgang til munnblåst glass som du ønsker å resirkulere. Du kan velge spotlights inne i glassskapet.

Ønsker du et glassskap finner du dette i vår kjøkkenplanlegger. Du kan velge å gjøre om våre overskap og benkeskap til glassskap ved å velge dette i en av fanene når du har valgt et skap. Velger du et vitrineskap, setter vi glass i speilet. Og i tilfelle du selv har funnet vakkert håndblåst glass som du ønsker å bruke, kan vi levere vitrineskapene uten glass med lister, slik at du kan sette inn ditt eget glass under montering.

HELT INTEGRERT, HALVINTEGRERT ELLER FRISTÅENDE APPARATER

Integrerte hvitevarer? Sikker! Det er mulig å integrere dine hvitevarer med våre skap. Oppvaskmaskinen er den desidert vanligste å integrere. Hos oss kan du kjøpe en front som består av en karm og en dør. Døren fester du til oppvaskmaskinens egen dør.
Det er også vanlig at våre kunder ønsker å integrere kjøleskap og fryser dersom de ikke ønsker at de skal være selvstendige. Enten kan du velge et skap der du setter opp kjøleskapet og fryseren, men hvor apparatets egen dør er synlig. Eller du kan velge å integrere døren også, dersom du kjøper kjøleskap og fryser med mulighet for dette.
Det er to forskjellige måter å montere en skapdør på kjøleskap og fryser, med skyveskinner eller “dør-på-dør”.
Det andre alternativet er mer stabilt da dørene er montert direkte mot hverandre.
Det finnes også skap for å integrere ovn og mikrobølgeovn, men for disse to apparatene blir apparatets egen front synlig.

DET SKAL VÆRE STILTIGT OG ENKELT Å KILDESORTERE

Alle våre vaskeskap inkluderer sorteringsbeholdere i rustfritt stål. Antall beholdere varierer avhengig av størrelsen på vaskeskap du velger. Kildesorteringen er laget av rustfritt stål i en solid trekasse på uttrekkbare skinner. Dette gjør det både praktisk, enkelt og attraktivt å kildesortere.

MODERNE SKUFFER

Skuffene i våre moderne trekjøkken er montert på skinner fra verdensledende Blum. De kan trekkes ut i hele lengden på skuffen, og de er myktlukkende.
Det er mulig å få uttrekkbare skuffer innenfor skapdørene, slik at du enkelt får tilgang til alt i skapene. Og hjørneskapene våre har moderne uttrekkbare hyller.
Våre skuffer er også tilgjengelige med bestikkinnlegg.

MODULÆRE SYSTEMER OG TILPASNING

Våre kjøkken er basert på et modulsystem med stor variasjon. Hvis modulene fortsatt ikke er nok og det trengs spesialtilpasninger, fikser vi det også.

Er du klar til å begynne å planlegge kjøkkenet ditt?

Her finner du kjøkkenplanleggeren vår: