Her finner du noen spørsmål og svar om alt du trenger vite om Shakerkjøkken – Materiale, design, kostnad og lykke!
Vi har valgt å bygge våre kjøkken i massivt tre fordi det både er vakkert og holdbart. Med litt kjærlighet får du et kjøkken som holder i generasjoner. Det er enkelt å pusse det opp med sandpapir, olje og ny farge.
Stammene bygger vi i furu – et klassisk treslag innen møbeltilvirkning i skandinavia. Furuen er kvistfri for å gi et rolig og harmonisk inntrykk. Til frontene – dører og skuffer – bruker vi malt ask, samt også kryssfiner av bjørk, som er hardere treslag og dermed også tåler mer slag og slitasje.
Kjøkkenene bygges for hånd av dyktige håndtverkere på våre snekkerverksted i Lithauen. I øyeblikket samarbeider vi med to firma som begge er små familiebedrifter med 3-5 ansatte snekkere.
Alt trevirket til våre kjøkken kommer fra skogsbruk i Litauen – Ikke langt fra snekkerverkstedene.
Linoljefarge er miljøvennlig, naturlig og vakkert. Det er holdbart og kan friskes opp med ny farge flere ganger. Vi bruker farge fra Selder & Co. Les mer om vår linoljefarge: “HVORFOR MALER IKKE ALLE MED LINOLJEFARGE?“
”Vanlig” linoljefarge gulner ofte, men ikke fargen fra Seldner & Co – som vi bruker. I andre linoljefarger er det beta-karoten i linoljen som gjør at fargen gulner. Men dette forsvinner i Selderes raffineringsprosess. Fargen er imidlertidig fotokromisk som gjør at den kan gulne i rom uten UV (feks om en maler innsiden av kjøkken hvor dørene ofte er lukket, da vil en viss gulning kunne skje). En trenger derfor ikke ta høyde for gulning når en velger farge!
Vi har valgt syv grunnfarger som alle stemmer godt med shaker-estetikken. Du kan også velge din egen farge på hvilken som helst NCS-kode til en liten ekstra kostnad.
For å se hvordan en farge vil se ut i hjemmet ditt, anbefaler vi at du maler en overflate i rommet der kjøkkenet skal stå. Få ønsket nyanse, finn din nærmeste forhandler av Selders linoljefarge: Selder/Återförsäljare
Shakerbevegelsens filosofi var å bygge et himmelrike på jorden. De drev en religiøs bevegelse med to overbevisninger: At undergangen var næær, og at det var viktig å ha en god ordning frem til dette. Mer informasjon finnes HER
Shakerestitikkens fravær av spesifikke detaljer – alt er bart og rent – gjør at det er en tidløs stil. Et Shakerkjøkken kan blandes med klassiske egenskaper, for eksempel en vegg kledd med paneler, eller mer moderne materialer som bankplater og gulv av sten. Derfor er et Shakerkjøkken rett i de fleste hjem. Vanligst er at Shakerkjøkken blir laget i hus bygget på 1930-tallet eller før.
Det stemmer at shakerstilen er trendy nå. Vi kjenner medvinden. Men på den andre siden har stilen funnes i over 200 år (les mer HER). Den kommer formodentlig til å finnes i mer enn 200 år til også – til og fra kommer det til å være trendy slik som nå, men det kommer aldri til å være umoderne. Hvordan kan vi vite det? Jo, det ser vi ut fra historien, og dels samholdet rundt holdbarhet: Flere tenker langsiktig og holdbart, og ut fra det perspektivet er Shakerstilen helt riktig.
For at du skal kunne planlegge og visualisere kjøkkenet ditt har vi et tegneprogram hvor du enkelt kan tegne kjøkkenet i 3d. Det gir deg et bra overblikk og lar deg teste ideene dine. Om du kjører deg fast og trenger hjelp er du selvsagt velkommen til å KONTAKTE OSS
Ja, våre moduler kan tilpasses dine ønskemål. Du kan enkelt endre målene direkte i tegneprogrammet. Om du går bort fra standardmålene øker prisen på modulet med ca 15%.
Vi har ulike varianter av benkeskap, veggskap, høyskap og åpne hyller. Du finner alle varianter med mål her: Modulene
Ja og nei. 🙂 Det er fastskrudde lister som igjen er fastskrudd i skapstammen. Men om du er litt handy og tar i bruk skrujern er det mulig å flytte listene. De gamle hullene kan du bare fylle igjen med fyrstikker som slipes ned med sandpapir. Og etterpå bruker du kun litt linolje og så er hullet usynlig.
Skapene og stammene behandles med linolje på innsiden. Det er til og med mulig å velge hvitpigmentert linolje som tilleggsvalg, om man ønsker en hvitere finish. Dette alternativet medfører et kostnadspåslag på 7%.
Her finnes ikke noe rett eller feil. Valget av detaljer bestemmer hvilken stil du ønsker på kjøkkenet ditt. Er du ute etter en enhetlig shakerstil kan håndtag av tre være det rette valget. Ønsker du et mer klassisk preg kan messinghåndtag være et alternativ. Vi har et utvalg av håndtag å velge mellom og du kan selvsagt også bestille fra andre steder også. Om du ønsker mer tips og råd, les HER.
Det finnes en rekke materialer og stiler å velge mellom. La din smak og dine behov avgjøre hvilken benkplate du kjøper. Ønsker du å skape en solid Shakerstil anbefaler vi en benkplate av tre – ask og eik er begge gode alternativer. Her er en artikkel om ulike stenplater: “HVILKEN STENPLATE SKAL MAN VELGE TIL KJØKKENET SITT?“
Ja, du kan bestille andre typer sokler uten ekstra kostnad. Den klassiske “Shaker” sokkelen er mest vanlig, men vi tilbyr også utenpåliggende sokkel. Det er også mulig å ha en vanlig innfelt sokkel.
Ja, for en mindre ekstrakostnad kan du få kjøkkenet i falgfri farge med NSC-kode.
Tja, fukt og smuss bør alltid tørkes bort så fort som mulig. Kjøkkenene er malt med linoljefarge som i seg selv er bestandig, men som ikke bør komme i kontakt med alkaliske (basiske) væsker, slik som såpe ettersom det løser opp fargen. En lett fuktet mikrofiberklut fungerer for det meste, om ikke kan man også bruke et mildt vaskemiddel.
Ikke mer enn et “vanlig” kjøkken av mdf og plastikk. Søl og flekker burde selvsagt tørkes bort så fort som mulig for å ikke sette seg. Den største fordelen med et solid kjøkken er at det kan renoveres så mange ganger. Skavanker som oppstår i løpet av årene som går kan pusses ned, oljes og males på nytt. Med litt vedlikehold vil ditt solide kjøkken vare lenge.
Materialet i benkplaten avgjør hvordan du skal rengjøre den. Pass på å alltid tørke bort søl og flekker så fort som mulig. Treplater har godt av å oljes, kalksten kan behandles med linoljesåpe og flater av rustfritt stål kan rengjøres med såpe og vann. Skap og fronter malt med linoljefarge rengjøres med mildt rengjøringsmiddel som er lav eller nøytral PH-verdi, det kan man lese på pakken. Ikke bruk såpe på det malte treet.
Selvsagt! Ta gjerne kontakt med epost for å kontakte oss. Vi er tilgjengelig om du trenger hjelp underveis. Du finner kontaktinformasjon HER. Du kan også avtale et møte med oss i Malmö eller besøke en av våre forhandlere.
Her er noen tips og ideer til hvordan du kan prøve 🙂 Se gjennom noen av dine dyrere investeringer og se om det er noe du kan sammenligne kjøkkenet med, for eksempel:
“Kjære, nå har vi brukt mye penger på walk in closet / bil / ferie / golfkøkkel / nytt bad – virker det ikke fornuftig å også legge litt penger i nytt kjøkken hvor vi kommer til å bruke så mye tid sammen? ” Du kan argumentere at et solid Shakerkjøkken i tre er en god investering fordi det varer i generasjoner. I tillegg vil kjøkkenet øke verdien av hjemmet, i følge denne erfarne MEGLEREN.
Les om kjøpsprosessen her: “Å bestille et kjøkken – sånn går det til“. Nederst på siden finner du også en video som beskriver hele prosessen fra start til slutt.
Vi gir hele fem års garanti fra når du bestiller kjøkkenet. Les mer om vilkårene: “Garanti og produksjon“.
Les detaljene om vår garanti HER.
Fra du bestiller (les: betaler nedbetalingen på 50% av total kostnad) til levering tar det vanligvis mellom 8 – 12 uker.
Nei, kjøkkenet ditt kommer i ferdige moduler som settes på plass i ditt nye kjøkken. Skuffene og dørene er på plass og alt er ferdig malt. Om du ønsker kan vi også borre hull for håndtak og knopper.
Om du har tungen rett i munnin og er litt nevenyttig er det ikke noe problem å installere kjøkkenet selv. Om du ikke er det anbefaler vi at du får hjelp av en håndtverker. Regn med at det tar omtrent to dager for to personer å montere kjøkkenet. HER finner du en video som viser prossessen.
Det finnes ulike måter å håndtere feil mål. Om du på forhånd vet at målene er usikre kan vi lage sikkerhetsmarginer i form av tilpasningsstykker både på sidene og i høyden. Passbitene blir da overdimensjonert og kan sages til å passe under montering.
Om du oppdager i etterkant at målene er feil er det ofte mulig å korrigere. For eksempel er konstruksjonen av våre benkskap med en utenpåliggende ramme hvor det er materiale som kan sages bort uten å endre funksjonen. Det er også ofte mulig å legge til passbiter.
I verste fall, om målene er feil så får vi enkelt og greit bytte ut de feilaktige skapene og bygge nye. Da hjelper vi deg slik at prosessen blir så smidig og kjapp som mulig.
Du kan enten måle det for hånd med tommestokk eller med lasermåler. Glem ikke å dobbeltsjekke hvert mål for å slippe komplikasjoner.
Det er avhengig av størrelse og detaljer. Om du tegner kjøkkenet i designprogrammet vårt vil du få et estimat av kostnaden. Et “normalt” kjøkken koster rundt 150.000 NOK. Et mindre kjøkken koster vanligvis rundt 60.000 – 100.000 NOK, og et større kjøkken kan koste fra 250.000 NOK og oppover.
Prisene er inklusiv alle skap og hyller, men ikke benkeplater, hvitevarer, blandere, etc.
For transport til Norge koster det ca 7’000-10’000 NOK.
Når du har akseptert tilbudet vil du få en faktura med hele beløpet. Du betaler en nedbetaling på 50%, og når den er betalt vil snekkerne starte på bestillingen.
Ja, 50% av beløpet betales som en nedbetaling i forkant. Når den er betalt starter vi arbeidet med å bygge kjøkkenet.
Våre kjøkken er bygget for hånd. For å oppnå den høye kvalitet vi etterstreber så tar det rett og slett mye tid. Våre kjøkken er ikke for alle, men for dem som setter pris på skikkelig håndtverk og som ser sitt kjøp av kjøkken i et lengre perspektiv.
Det håndbyggede kjøkkenet kunne fort ha kostet veldig mye penger, hvis det ikke var for rasjonaliteten i modulsystemet. Alt er nøye uttenkt, og på grunn av det sparer vi en del tid og penger i produksjonsfasen.
Ja, det tror vi faktisk. Et vakkert og funksjonelt kjøkken føles harmonisk – og det finnes en rekke studier som viser en sammenheng mellom design og velvære. Farge og form påvirker oss rett og slett mentalt. I tillegg har god design en tendens til å leve lenge og kan gå i arv gjennom generasjoner. Og hvem blir vel ikke litt lykkelig av å vite det?