fbpx
Bestill
brosjyre
×

Shakerkjøkken

SHAKERKJØKKEN

Et shakerkjøkken med shaker-estetikkens mangel på spesifikke detaljer – alt er strippet ned og rent – gjør det til en tidløs stil.
I England, hvor shakerkjøkken er vanlig, har de ofte et rustikt uttrykk – rustikk og ekte – mens vår skandinaviske variant er penere og ikke bundet til en eldre stil.
Et shakerkjøkken kan blandes med klassiske attributter, for eksempel en vegg kledd med perlemor, eller mer moderne materialer som benkeplater og steingulv.
Derfor er et shakerkjøkken riktig i de fleste hjem. Ikke bare er det vakkert, det er også en fascinerende historie å fortelle gjestene.

Mer info om shakerbevegelsen, og hvordan de har påvirket dagens kjøkkenestetikk, finner du her: “Hva er et shakerkjøkken?”

Shaker-skapdøren

Den typiske shakerskapdøren har fem deler. Fire deler i rammen og et “speil” i midten.

Døren er uten profilering – kantene er helt rette. Shaker-snekkerne har bygget dørene på denne måten siden midten av 1800-tallet.

Fronter i linje med stommen

Skapdørene og frontene på skuffene er innfelt – de ligger i linje med stommen. Dette skaper en distanse mellom frontene, et stramt og vakkert uttrykk.

Våre shakerkjøkken, slik som shakerstilen generelt, mangler unødige dekorasjoner og ornamenter. Det er stilrent og enkelt. (Shakermedlemmene selv mente at ornament var unødvending, ja til og med syndig.)

Åpne hyller og løftehengsler

Typisk for shakerkjøkken er åpne hyller som komplement – eller erstatning – for høyskap. Dette gir et mer luftig uttrykk.

En annen viktig detalj med våre kjøkken er hengslene, som er av klassisk svensk modell – løftehengsler i ubehandlet stål med en konisk knopp – som males i samme farge som treverket.

Er du inspirert og klar til å begynne å planlegge shakerkjøkkenet ditt? Her finner du kjøkkenplanleggeren vår:

arrow-up