fbpx
Bestill
brosjyre
×

Shakerkjøkken

SHAKERKJØKKEN

Ren og enkel design

Vi mener at et shaker-kjøkken fra Skandinaviska Shakerkök er et ekte shaker-kjøkken. Med ekte mener vi at vi bruker heltre, bygger kjøkkenene for hånd og håndmaler dem med linoljemaling. Sammenlign det med mange andre aktører som ønsker å etterligne shaker-estetikken og derfor kaller kjøkkenene sine for “shaker kitchens”, men bruker sponplater, finer, mdf og laminat. Uavhengig av Shaker-filosofien om ærlighet og naturlige materialer som massivtre og linoljemaling.

Shaker-stilens mangel på utsmykkede detaljer, hvor alt er nedstrippet og rent, gjør den til en tidløs stil.

I England, hvor shaker-kjøkken er vanlig, har de ofte et landlig utseende, rustikke og solide, mens våre skandinaviske shaker-kjøkken er penere og ikke bundet til en eldre stil.

Et shaker-kjøkken kan blandes med klassiske attributter, for eksempel en vegg kledd med perleplater, eller mer moderne materialer som rustfrie servanter eller en moderne blandebatteri og kanskje til og med benkeplater og gulv i stein.

Derfor er et shaker-kjøkken riktig i de fleste hjem. Ikke bare fordi det er vakkert, det er også en fascinerende historie å fortelle middagsgjestene.

 

Ærlighet. Trekk. Enkelhet.

Shaker-snekkerne bygde sine egne møbler og sine egne hus. Og de foredlet verktøy, som sirkelsagen. De ble kjent som svært dyktige håndverkere.
Shakers filosofi dreide seg om tre konsepter: Ærlighet. Trekk. Enkelhet.
Da de bygde møbler, ble konsekvensen at de unngikk dekorative pynt. Og de satset på form og proporsjoner, gjerne med kreative løsninger som ga ekstra funksjon.
Uten å mene det, skapte de en unik estetikk. Strenge, asketiske, vakre.

Shakere som bevegelse er nesten utryddet, men estetikken deres lever videre. Det spilte en rolle i fremveksten av funkisme på 30-tallet, og det har påvirket mange møbeldesignere gjennom årene.

Shaker-døren

Det typiske shakerlokket består av fem deler: Fire deler til rammen og et “speil” i midten.

Luken er uten profilering – kantene er helt rette. På samme måte har shakersnekkerne bygget skodder siden midten av 1800-tallet.

Kjøkkendørene er bygget i massiv ask, med speil i bjørkkryssfiner og er håndmalt med linoljemaling. Derfor er det mulig å ane vakre penselstrøk som sladrer om det gode håndverket som ligger bak.

Shaker-sokkeln

Shaker-kjøkkenet har en utrolig karakteristisk sokkel. Kjøkkenene står på sokkelen. Ønsker du i stedet en utvendig sokkel, kan du velge dette i sluttfasen av din bestilling.

LINOLJEMALNING

Vi maler kjøkkenene våre for hånd med linoljemaling. Linoljemalingen vi bruker har en halvblank overflate som er lett å holde ren. Vi bruker linoljemaling, produsert av SELDER & CO.

Linoljemaling er følsom for grunnstoffer. Derfor bør rengjøringsmidler med pH over 7 unngås (for eksempel bør såpe unngås). Syrer er OK, men ikke basiske/alkaliske stoffer da de løser opp linoljen.

Fargen er relativt blank når den er nymalt, og matt deretter ned de første månedene.

Fargeskalaen i shaker-kjøkken er hentet fra shakerbevegelsens kjærlighet til naturen. Shaker-tilhengerne laget sine farger fra forskjellige leire, noe som inspirerte dagens fargepaletter.

Vi har valgt ut ni grunnfarger som alle passer godt til shaker-estetikken. Du kan se dem her nedenfor.
Du kan også velge din egen farge mot en liten ekstra kostnad (for transport og håndtering).

Kvistfri ASK OG FURU

Vi bygger våre kjøkken i massivtre. Vi bruker massiv ask i fronter og dører, og kvistfri furu i karmene. Det er et makeløst vakkert materiale som varer i generasjoner.
Massivtre er en god del regnet over levetiden, både for deg og miljøet. Så ønsker du et ekte trekjøkken, har vi kjøkkenet for deg.

STRAMT OG VAKKER

Det kanskje mest karakteristiske ved et shaker-kjøkken er at dørene og skuffefrontene er innfelte – de flukter med rammen. Det er derfor en avstand mellom skoddene, noe som bidrar til et stramt og vakkert inntrykk.
Shaker-kjøkkenene våre, som shaker-stilen generelt, mangler dikkedarer. Den er stilig og nedkledd.

FØLG SHAKER-STILEN HELE VEIEN

 

Designet på våre kjøkken er hentet fra to retninger: Dels fra estetikk som Shakers skapte for et par hundre år siden, dels fra skandinavisk designtradisjon. Shaker-stilen er i detaljene, kjøkkendesign på sitt beste! Typisk for shaker-kjøkken er åpne hyller, som et supplement, eller erstatning, for høye veggskap. Det gir et luftigere inntrykk. En annen viktig detalj i våre kjøkken er hengslene som er av klassisk svensk modell – stifthengsler i ubehandlet stål med kjegleformet knott – som er malt i samme farge som snekkeren.

HELT INTEGRERT, HALVINTEGRERT ELLER FRISTÅENDE APPARATER

Integrerte hvitevarer? Sikker! Det er mulig å integrere dine hvitevarer med våre skap. Oppvaskmaskinen er den desidert vanligste å integrere. Hos oss kan du kjøpe en front som består av en karm og en dør. Døren fester du til oppvaskmaskinens egen dør.
Det er også vanlig at våre kunder ønsker å integrere kjøleskap og fryser dersom de ikke ønsker at de skal være selvstendige. Enten kan du velge et skap der du setter opp kjøleskapet og fryseren, men hvor apparatets egen dør er synlig. Eller du kan velge å integrere døren også, dersom du kjøper kjøleskap og fryser med mulighet for dette.
Det er to forskjellige måter å montere en skapdør på kjøleskap og fryser, med skyveskinner eller “dør-på-dør”.
Det andre alternativet er mer stabilt da dørene er montert direkte mot hverandre.
Det finnes også skap for å integrere ovn og mikrobølgeovn, men for disse to apparatene blir apparatets egen front synlig.

DET SKAL VÆRE STILTIGT OG ENKELT Å KILDESORTERE

Alle våre vaskeskap inkluderer sorteringsbeholdere i rustfritt stål. Antall beholdere varierer avhengig av størrelsen på vaskeskap du velger. Kildesorteringen er laget av rustfritt stål i en solid trekasse på uttrekkbare skinner. Dette gjør det både praktisk, enkelt og attraktivt å kildesortere.

MODERNE SKUFFER

Skuffene i våre moderne trekjøkken er montert på skinner fra verdensledende Blum. De kan trekkes ut i hele lengden på skuffen, og de er myktlukkende.
Det er mulig å få uttrekkbare skuffer innenfor skapdørene, slik at du enkelt får tilgang til alt i skapene. Og hjørneskapene våre har moderne uttrekkbare hyller.
Våre skuffer er også tilgjengelige med bestikkinnlegg.

MODULÆRE SYSTEMER OG TILPASNING

Våre kjøkken er basert på et modulsystem med stor variasjon. Hvis modulene fortsatt ikke er nok og det trengs spesialtilpasninger, fikser vi det også.

Er du klar til å begynne å planlegge kjøkkenet ditt?

Her finner du kjøkkenplanleggeren vår: