Bestill
brosjyre
×

Garanti og produksjon

Garanti og produksjonsinformasjon

Her har vi samlet informasjon som er viktig å vite om for deg som er kjøkkenkunde: Hvordan et trekjøkken oppfører seg, hva du kan forvente deg av ditt kjøkken og hvordan vår 5-årsgaranti virker.

Et shakerkjøkken er ikke for alle

Massivt tre er et herlig naturmateriale! Det er helt fritt for farlige kjemikalier og det aldres på en vakker måte. Skader og slitasje som kan skje gjennom årene er enkle å reparere og fornye.

Når du velger en kjøkkeninnnredning i massivtre må du være klar over at tre – til forskjell fra sponplater, laminat og lignende – er et levende materiale. Tre rører litt på seg gjennom de forskjellige årstidene. Hvis du er ute etter et kjøkken med absolutt perfeksjon, så er det kanskje ikke et kjøkken i massivt tre du skal ha.

Et kjøkken i massivtre er rett og slett ikke for alle. Et trekjøkken trenger kjærlighet og omtanke. Den som klarer å gi det blir belønnet med et kjøkken som varer lenge og som aldres med verdighet. Kanskje det er ditt kjøkken som er i fokus på et TV-program tilsvarende Antikrundan om 100 år?

5 års garanti

Våre kjøkken er utviklet og designet av Rikard Jakobsson. Hans selskap Möllans verkstäder har bygget kjøkken siden begynnelsen av 2000-tallet. Grunnkonstruksjonen og byggeteknikken er i tillegg mye eldre enn dette. Vi bruker stort sett samme teknikk som skapsnekkere, blant annet shakers, har brukt i flere hundre år. Det er en vel utprøvd teknikk.

Nyprodusert furu er meget ømfintlig for slag og trykk. Den er svært myk til å begynne med, for å så hardne i løpet av årenes gang. Små slag og støt på under 10 mm er ikke grunn for reklamasjon. Du får med en halvlitersboks med maling når kjøkkenet leveres. Malingen kan brukes til å fylle i hvis det skulle bli små merker.

Treet påvirkes av ytre faktorer slik som fukt og tørke. Det er av den grunn viktig å prøve på å holde en jevn luftfuktighet i rommet. Hvis huset er nybygget, eller det er gjort større oppussingsprosjekter i bygget, så bør luftfuktigeten være noenlunde normalisert før kjøkkenet installeres. Skapene må ikke stå utendørs eller i et rom hvor nystøpt betong står og tørker.

Skulle likevel noe skje med kjøkkenet, og kunden ikke har gjort noen av de tingene som vi har nevnt her eller på annen måte vært uaktsom, så garanterer Skandinaviska Skakerkök AB at de under en periode på fem (5) år skal erstatte kjøkkenet slik at det er i fullgod stand. Denne garantien gjelder ikke normal slitasje, slik som avskrapet farge, støtmerker eller lignende.

Produksjonsspesifisering

Stommene bygges i massiv furu som er nest inntil kvistfri. Hyllene er av furu, montert på bærelist. Stommene males på utsiden – alle sider som er synlige blir malt, skjulte sider males ikke – og oljes på innsiden.

Våre kjøkken males for hånd med linoljefarge som herdes langsomt – først etter noen måneder har den fått den overflate og glans som den skal ha. I mellomtiden kan overflaten i noe lys oppfattes som litt ujevn.

Skapdørene og frontene på skuffene bygges i massiv kvistfri furu, med speil av furuplywood. De males på alle sider.

Skuffene bygges i massiv furu, og monteres på dempede skinner som kan trekkes helt ut (BLUM MOVENTO).

Kjøkkendrømmer?

Les om hvordan en kjøkkenbestilling kan gå til her: “Å BESTILLE KJØKKEN – SÅNN GÅR DET TIL” eller les mer om våre kjøkken her: “VÅRE KJØKKEN“.