fbpx
Bestill
brosjyre
×

Våre kjøkken

våre kjøkken

Kjøkkenet er det viktigste rommet i hjemmet. Det er her du lander etter en lang dag på jobben. Det er på kjøkkenet du lager mat med familie og venner. Her bruker du mange timer. Å planlegge et kjøkken krever omsorg. Kvalitet er A og O. Vi mener at ekte tre og god design er en forutsetning for at kjøkkenet ditt skal føle seg harmonisk og vare lenge. Et godt risterkjøkken oppfyller disse kravene.

HVILKEN KJØKKEN VIL DU LESE MER OM?

SHAKERKJØKKEN

Klassisk og nedstrippet

Dører og skuffefronter i våre shaker-kjøkken er innfelt – de lever med rammen. Det er derfor en avstand mellom dørene, noe som bidrar til et stramt og vakkert inntrykk.
Våre shaker-kjøkken, så vel som shaker-stilen generelt, mangler unødvendige gimmicks og frills. Den er stilig og strippet ned.

1920-TALLSKJØKKEN

En flørt med 1920-tallet

Vi bygger alltid kjøkken for hånd av massivt tre og håndmaling med linoljemaling. Ingen sponplater eller mdf hvor som helst. Dette gjelder også de vakre kjøkkenene våre fra 20-tallet. I tillegg til avrundede profiler ved speilene, er kabinettrammer slankere og det er flotte speil på dekselsidene.

SAMTIDSKJØKKEN

Moderne

Vi introduserer vårt siste tilskudd: vårt moderne moderne kjøkken, laget helt for hånd i massivt premium tre. Designet med både funksjonalitet og stil i tankene, er dette kjøkkenet med sine sømløst elegante, rene linjer, sammen med varmen og skjønnheten til naturlig tre, en uslåelig kombinasjon. Hver modul er nøye laget av våre dyktige håndverkere, og sikrer at hver detalj er perfekt laget.

En film som viser hvordan du bestiller et kjøkken

- Kjøkkendesign

Designet på våre kjøkken finner sin inspirasjon fra to sider: estetikken som shakerne utviklet for flere hundre år siden og skandinavisk designtradisjon.

Innfelte skapdører

Det kanskje mest karakteristiske med et shakerkjøkken er at skapdører og frontene på skuffene er innfelte – de ligger i linje med stommen. Dette skaper en distanse mellom skapdørene. Effekten av dette er et stramt og vakkert uttrykk.

Våre shakerkjøkken, slik som shakerstilen for øvrig, mangler unødvendige ornamenter. De er stilrene og dempede.

Åpne hyller og løftehengsler

Typisk for shakerkjøkken er åpne hyller som komplement – eller erstatning – for høyskap. Dette gir et mer luftig uttrykk.

En annen viktig detalj med våre kjøkken er hengslene, som er av klassisk svensk modell – løftehengsler i ubehandlet stål med en konisk knopp – som males i samme farge som treverket.

Shakerdøren

Den typiske shakerdøren er bygget opp av fem deler: Fire deler i rammen og et panel i midten. Skapdøren er uten profilering og kantene er helt rette. Slik har shakersnekkerne bygget skapdører siden midten av 1800-tallet.
Våre skapdører bygges av massiv ask, med et speil av bjørkekryssfiner.

1920-tallsldøren

1920-tallets luke, akkurat som risterluken, består av fem deler: fire deler for rammen og et “speil” i midten. Imidlertid har luken på 1920-tallet profilerte kanter. Den samme vakre konkave formen som en taklist (hulforming). Dørene våre er bygget i solid ask, med speil av bjørkfiner.

- FARGESKALA

Våre kjøkken er malt for hånd. Vi bruker linoljemaling, produsert av SELDER & CO.

Fargeskalaen er hentet fra shakerbevegelsens kjærlighet til naturen. Shakers laget fargene fra forskjellige leire, som inspirerte dagens fargepaletter.

Vi har valgt ni grunnfarger som alle stemmer godt med shaker-estetikken. Du kan også velge din egen farge på hvilken som helst NCS-kode til en liten ekstra kostnad.

For å se hvordan en farge vil se ut i hjemmet ditt, anbefaler vi at du maler en overflate i rommet der kjøkkenet skal stå. Få ønsket nyanse, finn din nærmeste forhandler av Selders linoljemaling: Selder/Forhandler

Funksjonalitet og materiales

All ære til design – Men et kjøkken må være funksjonelt! God funksjonalitet er avgjørende, og derfor ser våre kjøkken slik ut:

Moderne skuffer

Skuffene våre er montert på skinner fra verdensledende Blum. De gjør det mulig å dra ut skuffen i full lengde, og de er også selvlukkende.

Det er mulig å få utrekksskuffer innenfor skapdørene, slik at du lett får tak i alt du har inne i skapene. Og i våre hjørneskap er det uttrekkbare hyller.

Skuffene våre kommer også med inndeling for bestikk.

Linoljefarge

Linoljefargen vår får du med halvblank overflatesom er lett å holde ren.

Linoljefarge er følsom for alt som er basisk. Du bør av den grunn unngå å bruke rengjøringsmidler med en PH på over 7 (feks. skal såpe unngås). Syrer går bra, men ikke det som er basisk eller alkalisk, da disse løser opp linoljen.

Fargen er relativt blank da den er nymalt, og mattes så ned gjennom de første månedene.

Kvistfri ask og furu

Våre kjøkken bygges i sin helhet av skikkelig tre. Det brukes aldri sponplater.

Skuffer og skap lages i massiv Ask. Skapstammene bygges i massiv furu som er så og si kvistfri. Det gjelder også hylleplatene, som er montert på bærelister. Stammene males på utsiden og oljes med linolje på innsiden.

Modulsystem og skreddersøm

Våre kjøkken er basert på et modulsystem med stor variasjon. Hvis modulene ikke strekker til og det er behov for spesialtilpasninger så ordner vi det også.

Produksjon med høy kvalitet

Våre shakerkjøkken er inspirert av shakerbevegelsen på flere plan.

Dels er vi inspirert av filosofien om ærlighet, funksjon og enkelhet. Dette er grunnen til at vi bygger kjøkkene våre for hånd og i massivt tre istedet for å bruke sponplater.

Vil ønsker, slik som shakersnekkerne, at møblene skal ha høy håndtverksmessig kvalitet i kombinasjon med god funksjon.
Våre kjøkken bygges på to mindre, familieeide snekkerverksteder i Litauen. Snekkerverkstedene er nøye utvalgte: dels for sin fagmessige dyktighet og dels for sin forståelse for detaljer. Begge deler er særdeles viktig for at et shakerkjøkken skal bli virkelig bra.

Levering

Levering til Norge koster mellom  7000 – 10000 NOK. Hvis du har bestilt benkeplater i tre så blir de levert sammen med kjøkkenet.

Garanti

Alle våre kjøkken selges med 5 års garanti. Les mer om dette her: GARANTI OG PRODUKSJONSINFORMASJON