fbpx
Bestill
brosjyre
×

Hvilke beslag passer best på ditt kjøkken?

Hvilke beslag passer best på ditt kjøkken?

De är små detaljer som Små detaljer som setter stilen. Detaljene som er prikken over i’en og lar deg enkelt sette ditt personlige preg på ditt kjøkken. Med små forandringer går det an å knytte sammen eller helt endre stil, kjapt og enkelt.


Hvilke detaljer er det da vi snakker om? Jo: beslagene

“BYTT HÅNDTAG OG DU HAR ET NYTT KJØKKEN!”

For å skaffe oss ekstra spor har vi snakket med Jens Gustafsson, selger på BESLAG DESIGN, som er ekspert på nemlig beslag.

– Beslagene er en veldig viktig detalj i ett kjøkken, forteller Jens. berättar Jens. Jeg skulle nok gå så langt som å si at det er det som gjør det største inntrykket. Bytt håndtag og du har et helt nytt kjøkken! En så enkel sak kan gjøre hele forskjellen.

Bortsett fra å sette stilen finnes det en annen viktig grunn til at man bør ha beslag på kjøkkenet synest Jens:

– Med et bra beslag reduserer du mye av slitasjen på skap og skuffer som kan oppstå ved håndtagsløse fronger. Alle daglige trykk på dørene sliter mer på fargen og materialet enn om man åpner og lukker med håndtag.

“RENE ELLER MALEDE TREKNOPPER, LÆR, MESSING OG STEN ER POPULÆRT!”

Hvilke trender ser vi for kjøkkenbeslag?

– Mye naturmaterialer. Rene eller malede treknopper, lær, messing og sten er populært og gjør seg fint på kjøkken.

En annen trend er den Jens pleier å kalle “50 shades of grey”. Der går alle fargene i spekteret fra svart via grått til grønblå. I stedet for å jobbe med ulike farger fokuserer man på ulike nyanser og lar ting gå i passende toner.

– Den industrielle trenden er også på fremmarsj og noe man ser mye i Europa. Der tenderer mennesker i å gå all inn på en trend mens vi i Sverige heller plukker i en detalj, som for eksempel et lærhåndtak.

 

Er det en trend som er i ferd med å ta slutt?

– Billige håndtak av dårlig kvalitet. Folk legger mer penger i detaljer som håndtag og ser verdien i gode kvalitetshåndtag som holder i lengre tid.

 

Bør man holde seg til en stil eller kan man blande inn ulike stiler ved hjelp av håndtak?

-Det er en smakssak. Noen vil holde seg til en stil og velger beslag ut fra det, mens andre ønsker å skape en kontrast.

 

På kjøkkenet kan det jo hende at man åpner et skap eller en skuffe med en våt eller skitten seig hånd. Hvordan skal man da tenke om beslagenes holdbarhet?

 

– Men skal være bevisst på at visse materialer krever litt vedlikehold men i utgangspunktet pleier vi ikke fraråde noen materialer for bare kjøkken. Alle beslag krever såklart å tørkes av når de er skitne. Lær kommer også til å eldres å få patina som kan bli svært vakkert.

 

Hvordan skal håndtakene kjennes?

– Det skal kjennes godt i hånden, jeg anbefalert at du klemmer og kjenner på de før du kjøper. Beslaget skal jo forhåpentligvis sitte der lenge og da er det viktig at det kjennes bra.

 

Storleken på handtaget, vad ska man tänka på?

– Først og fremst er det et utseendespørsmål og dermed an smakssak. For ti år siden var det inn med store håndtak som gikk fra kant til kant. Det ser vi mindre av i dag.

 

OK, når beslagene er valgt og handlet, hvor er det best å montere de?

 – En regel når det gjelder rammeskap er å sette det midt på rammen. Er det knopp er det noen som velger å flytte knoppen opp litt på døren. Det finnes ikke noe rett eller feil. Dog skal man unngå å sette beslaget over panelet.

Fakta: BESLAG DESIGN

  • Beslag Design har ca 1000 ulike serier av håndtak og knopper på lager i Båstad.
  • CC-målet er målet mellom de to skruehullenes sentrumspunkter
  • Glatte håndtak er håndtak med gripevennlig struktur

Det finnes flere ulike maler for borring man kan få tak i for å lette plassering og montering av håndtag, FOR EKSEMPEL DENNE.