Våre kjøkken

— Våre kjøkken

Design

Designet på våre kjøkken finner sin inspirasjon fra to sider: estetikken som shakerne utviklet for flere hundre år siden og skandinavisk designtradisjon.

Innfelte skapdører

Det kanskje mest karakteristiske med et shakerkjøkken er at skapdører og frontene på skuffene er innfelte - de ligger i linje med stommen. Dette skaper en distanse mellom skapdørene. Effekten av dette er et stramt og vakkert uttrykk.

Våre shakerkjøkken, slik som shakerstilen for øvrig, mangler unødvendige ornamenter. De er stilrene og dempede.

Shakerdøren

Den typiske shakerdøren er bygget opp av fem deler: Fire deler i rammen og et panel i midten.

Skapdøren er uten profilering og kantene er helt rette. Slik har shakersnekkerne bygget skapdører siden midten av 1800-tallet.
Våre skapdører bygges av massiv kvistfri furu, med et speil av furuplywood.

Åpne hyller og løftehengsler

Typisk for shakerkjøkken er åpne hyller som komplement - eller erstatning - for høyskap. Dette gir et mer luftig uttrykk.

En annen viktig detalj med våre kjøkken er hengslene, som er av klassisk svensk modell - løftehengsler i ubehandlet stål med en konisk knopp - som males i samme farge som treverket.

Fargene

Våre kjøkken males for hånd i snekkerverkstedet. Vi bruker kun linoljefarge, produsert av Selder & Co.

Vi har valgt ut seks basisfarger som alle samsvarer med shakersetetikken. For en mindre ekstrakostnad kan du også velge din egen farge i valgfri NCS-kode.

Våre basisfarger er:

Funksjonalitet og materiales

All ære til design - Men et kjøkken må være funksjonelt! God funksjonalitet er avgjørende, og derfor ser våre kjøkken slik ut:

Moderne skuffer

Skuffene våre er montert på skinner fra verdensledende Blum. De gjør det mulig å dra ut skuffen i full lengde, og de er også selvlukkende.

Det er mulig å få utrekksskuffer innenfor skapdørene, slik at du lett får tak i alt du har inne i skapene. Og i våre hjørneskap er det uttrekkbare hyller.

Skuffene våre kommer også med inndeling for bestikk.

Linoljefarge

Linoljefargen vår får du med halvmatt eller halvblank overflate. Halvblank er noe lettere å holde ren.

Linoljefarge er følsom for alt som er basisk. Du bør av den grunn unngå å bruke rengjøringsmidler med en PH på over 7. Syrer går bra, men ikke det som er basisk eller alkalisk, da disse løser opp linoljen.

Fargen er relativt blank da den er nymalt, og mattes så ned gjennom de første månedene.

Kvistfri furu

Våre kjøkken bygges i sin helhet av skikkelig tre. Det brukes aldri sponplater.

Skapstommene bygges i massiv furu som er så og si kvistfri. Det gjelder også hylleplatene, som er montert på bærelister. Stommene males på utsiden og oljes med linolje på innsiden.

Modulsystem og skreddersøm

Våre kjøkken er basert på et modulsystem med stor variasjon. Hvis modulene ikke strekker til og det er behov for spesialtilpasninger så ordner vi det også.

Tilbehør

Når du kjøper kjøkken fra Skandinaviske shakerkjøkken så kan du også kjøpe benkeplater, hvitevarer, knotter, håndtak og annet.

Benkeplater i stein eller tre produserer vi selv.

For andre tilbehør samarbeider vi med kvalitetsmerker som Smeg, Bertazzoni, Beslag Design, Electrolux, Franke, Decosteel, Mora, FM Mattsson og andre leverandører.

Produksjon med høy kvalitet

Våre shakerkjøkken er inspirert av shakerbevegelsen på flere plan.

Dels er vi inspirert av filosofien om ærlighet, funksjon og enkelhet. Dette er grunnen til at vi bygger kjøkkene våre for hånd og i massivt tre istedet for å bruke sponplater.

Vil ønsker, slik som shakersnekkerne, at møblene skal ha høy håndtverksmessig kvalitet i kombinasjon med god funksjon.

Våre kjøkken bygges på to mindre, familieeide snekkerverksteder i Litauen. Snekkerverkstedene er nøye utvalgte: dels for sin fagmessige dyktighet og dels for sin forståelse for detaljer. Begge deler er særdeles viktig for at et shakerkjøkken skal bli virkelig bra.

Vi spanderer leveringen av kjøkkenet ditt (Gjelder alle leveranser i Sverige for kjøkken over 70.000 SEK).

Hvis du har bestilt benkeplater så blir de levert sammen med kjøkkenet. Alle øvrige deler - hvitevarer, blandebatterier og lignende - leveres separat.

Alle våre kjøkken selges med 5 års full garanti. Les mer om dette her.

Tegn ditt kjøkken med vårt
3D-program.

Med hjelp av vårt tegneprogram kan du raskt og enkelt tegne ditt nye kjøkken, og samtidig få et prisanslag.

Eller les mer om hvordan du bestiller.

Hva er et shakerkjøkken?

Finn ut mer om hvorfor shakerstilen ser ut som den gjør.